Klockan nio /Sebastian

Blogg

 

 

Bildresultat för time glass

-Nio.

Jag frågar min yngsta dotter (treåringen) vad klockan är? Och alltid är svaret nio. Inte sällan ler jag åt detta, åt synen av hennes lilla arm med träklockan, som kan ställas in på vilken tid hon än önskar. Stolt går hon kring och berättar för alla och envar som ids lyssna, på att klockan är just nio.

Efter en morgon där tjejerna, jag och tiden inte synkat optimalt, sitter jag i bilen på väg till jobbet, när det plötsligt slår mig att hon har rätt. Bannemej, hon har ju rätt. Inte i den faktiska tidsangivelsen, utan i barnets oförvanskade syn på detta av människan skapade fenomen.

Steinbeck ska ha sagt att; det är när vi vill vinna tid vi förlorar oss som mest. Morgonens jagande har således försatt mig i ett tillstånd, där jag plötsligt omges av bilister, som i dess mildaste form upplevs av mig som idioter och vete hundan om det inte är deras fel att Arktis smälter också?

Men där, i mitt tillstånd av misantropi, slår det mig plötsligt hur rätt min dotter har. Hennes totala avsaknad och ointresse av tiden som fenomen, är också anledningen till att det är hon och inte jag, som är den enda som verkligen befinner sig i det enda ögonblick vi kan befinna oss i; här och nu.

Så när Advent är i antågande. När allt det där som ska hinnas med innan jul börjar gnaga i er. Kom då ihåg vad klockan är; nio.

Rulla vidare & använd cykelhjälm

/Sebastian