Räcka till? Eller bara finnas till? /Emelie

Blogg

Har precis kommit hem från ett träningspass jag fick tvinga mig till. Det är tungt att komma igång efter en tids förkylning och man känner tydligt att kroppen inte orkar med i samma nivå som den gjorde innan. När jag står och tittar på äggen som kokar upp, blir jag plötsligt väldigt modfälld. Dygnets alla timmar – de räcker inte till. För när jag står och funderar på att jag verkligen måste satsa på träningen igen för att komma tillbaka, så inser jag att jag måste offra något annat. Min vardag består just nu av träning, jobb, studier och sömn. Som i ett mantra. Det finns liksom inte plats till något annat och eftersom jag kommer från Småland så brukar mina telefondejter vara värdefulla. Och inte bara telefonsamtal med familj och vänner från Småland, utan även träffar med mina vänner här nere i Skåne. När man jobbar i skift som jag gör och de flesta av mina vänner – finns det sällan tid att träffas för en kaffe och bara umgås. Mina vänner som betyder så mycket. De som hjälper mig genom livet, skrattandes och gråtandes. De har stor del i min värld. Så många människor som jag längtar efter att träffa – de där människorna man genuint tycker om och vill lära känna mer. Det finns inte plats. Eller utrymme.

När jag talade med Sebastian i telefon för en stund sedan, fanns hans dotter Molly vid hans sida. När hon frågade mig, sådär lite bedjande, när jag kommer till dem nästa gång, så skar det till i hjärtat på mig. Det känns som veckor sedan jag träffade min nya, lilla familj i Åhus. Och det går evigheter mellan mina träffar med goda vänner.
Ibland är man bara trött. Rätt så ofta faktiskt. För jag är inte samma Emelie som jag var för några år. Jag har inte samma energi och den lilla energi jag har, måste jag fördela jämnt.
Vilket innebär, jag räcker inte till när jag behöver räcka till åt mig själv. Och det är sorgligt. Fast egentligen behöver man kanske inte räcka till? Utan bara finnas till?

Bara en notis såhär en tisdagskväll. Va rädda om varandra. Ny dag imorgon <3